Hoe ik mensen fotografeer in Utrecht, Nederland

Portretfotografie in Utrecht

Voordat u op zoek gaat naar uw mensen, moet u een plan maken van wat u uit uw bezoek wilt halen. Wat wil je uit je bezoek aan Utrecht halen? Wat wilt u vastleggen? Is het de architectuur? De kleuren? De mensen? Meestal zijn we zo bezig met wat we fotograferen dat we vergeten ons te richten op het grotere geheel. Dit is vooral het geval als je voor het eerst een nieuwe stad bezoekt. Maak een plan.

Leer je omgeving kennen en de mensen die er wonen.

Voordat je op zoek gaat naar mensen, neem de tijd om je omgeving te leren kennen. Hoe beter je de plek die je bezoekt, begrijpt, hoe beter je in staat zult zijn om het beste in je portret foto naar boven te halen. Als je in Utrecht bent, zoek dan een gebied op dat dicht bij je verblijfplaats ligt. Als je in een hostel verblijft, zoek dan een plek die dicht bij het hostel ligt. Als je bij een vriend logeert, zoek dan een plek in de buurt van waar hij woont. Je zult een plek willen vinden die vertrouwd voor je is. Een plek waar je al eerder bent geweest. Een plek die aanvoelt als thuis.

Zorg ervoor dat je de mensen in je omgeving leert kennen. Dit is vooral belangrijk als je voor het eerst naar een nieuwe stad gaat. Leer de mensen kennen die er wonen. Leer de cultuur van de stad kennen. Leer de mensen daar kennen. Je zou nog verbaasd kunnen staan van wat je te weten komt.

Wees niet bang om veel foto's te nemen.

Zoals eerder gezegd, is het belangrijk om het grotere plaatje niet te vergeten als je een nieuwe stad bezoekt. Maar wees niet bang om veel foto's te maken. Houd uw camera te allen tijde bij u. Als je je camera pakt om een foto van een gebouw te maken, stop hem dan terug in je tas en pak er een andere uit voordat je weer teruggaat. Het is goed om meerdere camera's bij je te hebben. En je mag zoveel foto's nemen als je wilt.

Laat je niet meeslepen in het moment. Laat je niet meeslepen in het idee dat je één perfecte foto moet maken. Dat hoef je niet. Je moet je camera in beweging houden als je aan het fotograferen bent. Je moet hem aan de gang houden.

Conclusie.

Er is veel advies te vinden over hoe je mensen fotografeert in Utrecht, Nederland. Er is veel advies over hoe je mensen moet fotograferen. Maar er is niet veel advies over wat fotografie in de eerste plaats is. Er is een reden waarom fotografie een uitstervende kunst is – omdat het een kunst en een ambacht is die aan te veel mensen wordt onderwezen. Te veel mensen proberen in de massa op te gaan. Te veel mensen proberen tevreden te zijn met het gemiddelde.